Het ontstaan van Christmas-FM

Christmas-FM heeft zijn ontstaan te danken aan twee Haagse Dj’s die in 2010 een radiostation willen gaan beginnen die op 1e en 2e kerstdag te gaan uitzenden voor Den Haag. Dit station zou een Kerst(thema)zender zijn en die een muziekmix van hits & oldies zou gaan uitzenden en kershits.

De bedoeling was om ook het “ vrije radio gevoel” daarbij een rol mee te laten spelen. Dit wilde men bereiken door oude radio-opnames te (her-)uitzenden. Ook wordt een speciale jinglepakket gekocht en de plannen zijn in een vergevorderd stadium. Maar door onbekende tegen slag lukt het niet om het station van de grond te krijgen. Er wordt besloten te wachten tot volgende jaar om het dan weer tijdens de kerst te gaan proberen.

In 2011 is men al vroegtijdig begonnen met de voorbereidingen en heeft men een professionele en zeer mooie uitziende website online gezet. De plannen om een kerstzender (feestdagen-) radiostation voor Den Haag te beginnen zijn vervolgens in vollen gang. Dit keer besluit men echter wel om alleen als on-line radiostation (internetstation) te gaan uitzenden. Men heeft uitzenden in de ether dus op de FM band gelaten laten voor wat het was, en gaat dus door op internet. `Het resultaat mag er dan ook zijn ! De livestream (het radiokanaal) zit de hele dag vol. Ook zijn er speciale programma’s voor de Haagse luisteraars en natuurlijk veel oude radiopiraten geluidsfragmenten. In deze tijd komen diverse mensen in aanraking met deze kerstzender en gaan bij het on-line radiostation werken.

Hierna wordt stil rond Christmas-FM, totdat in 2016 een nieuwe Rijswijkse media ondernemer, het domein van Christmas-FM heeft aangekocht om het verder te gaan ontwikkelingen. De huidige nieuwe eigenaar van Christmas-FM, willen hierbij het complete "oude team" van Christmas-FM bedanken. Voor hun inzet en het beschikbaar stellen van de bovenstaande informatie.

Christmas-FM in 2010 foto's hieronder is de FM zender [Foto archief Christmas-FM 2010].

Christmas-FM het oude logo uit 2011.

Christmas-FM webdomein werdt niet langer meer gebruikt en is officieel afgesloten.