The Radio Live pagina

Christmas-FM maakt gebruik van allerlei technieken om jouw een fantastische kerst te verzorgen. Je kunt een kerstgroet inspreken in onze voicemail box bel(06-5177.9747) of een berichtje via de Whatsapp. Je kan vrienden worden dus like us op Facebook. Of de online opties zoals een hieronder de tekstbalk waar mensen zelf hun kerstgroet of radiobericht achter kunnen achterlaten.( we houden het natuurlijk wel gezellig!)

Je ziet ziet kerst is nooit meer saai met de uitzendingen van Christmas-FM ! Jouw nummer 1 Christmas radio ! Luister via jouw mobiel met onze App

Radio history

Bij Christmas-FM leeft naast het kerstgevoel, ook de sfeer van “vrije radio” daarom wil Christmas-FM aan het eind van het jaar juist en met de donkere dagen voor kerst u ook laten genieten van de gouden jaren van de Haagse vrije radio..

Vrije radio in Den Haag een samenvatting: Naast Amsterdam en Rotterdam was Den Haag ook de Vrije Radio Hoofdstad van Nederland met in de jaren 80’s zenders als Radio Hofstad 97.8 , Radio Centraal 94.5 en Radio City en Disco Duck. Dit laatste station zou eind jaren 80’s en begin jaren 90’s nog vaak van zich laten horen onder de naam Radio Stad Den Haag op 97.2 .In 1989 stopt Radio Stad Den Haag op 97.2 en komt in het begin van jaren 90e (als een van de ex-radiopiraten) met een uitzendingen op de Haagse kabel via 95.9. Dit doen ook de zenders Radio Hofstad en L.O.S de Lokale Omroep Scheveningen ( De L.O.S was voorheen onder de piratennaam was Radio Digitaal Scheveningen bekend, echter door auteursrechten was deze naam Radio Digitaal als legaal station niet te gebruiken).

Halverwege de jaren 90’s komt er een verschuiving in de FM band met de komst van een aantal landelijke Commerciële omroepen die mogen gaan uitzenden op de FM o.a. is dit RTL Rock Radio en Sky Radio en Radio Noordzee. Hierdoor is de FM band weer populair geworden en draaien luisteraars zoeken naar deze zenders weer vaker over de FM band. De Haagse Radio Piraten komen terug en gaan tussen deze Commerciële omroepen in zitten in de hoop dat de luisteraar ook op hun gaat afstemmen. [Ook in 1992 komt er een lokale radiopiraten nieuwsbrief/nieuwsblad op markt want er was nog geen internet, dit blad gratis af te halen in de binnenstad van Den Haag de naam was "Free Radio Nieuwsbrief" o.a. bekend van het FRN DX Rapport].

Begin jaren 90’s is Radio Baccara op 93.8 in zeer korte tijd zo populair dat men in een half jaar al ruim 20 keer uit de ether is gehaald. Radio Nova komt terug als Nova Classic Rock Radio en zend bijna elk weekend uit. Hofstad probeert het later ook nog een paar keertje in samenwerking met Radio Nova. Ook Radio Centraal herleeft dit keer niet via 94.5 maar via 92.2 als eerste echte Hit-Radio Centraal 922 dit onder toezicht oog van John.

Later proberen,Radio Stad Den Haag ,Hofstad en Radio Centraal nog met zijn 3 als legale station op de FM terug te komen maar dit lukt niet. Alleen Radio Stad Den Haag houdt het nog zo 2 jaar vol als legaal kabelradio station op 95.9 MHz met een beperkt aantal uren per dag 4 uur in plaats van 24 uur per dag te kunnen uitzenden. En zonder reclame inkomsten alles wordt dus uit eigenmiddel betaal. Dus is het niet gek dat Radio Stad Den Haag ook terug op de FM band komt, nadat men van de kabel afgegooid.

Radio Stad Den Haag maakt doorstart met behulp van medewerker van Radio Baccara die voor de 1 ste FM zenders voor 97.2 levert. Radio Stad Den Haag op 97.2 was tijdens die tijd bekend als Mellow House music zender de soort muziek die Radio Stad Den Haag veel uitzond in de jaren 90. Einde jaren 90 sterven de meeste stations een langzaam dood en gaat o.a. Radio Centraal , Nova en Radio Stad Den Haag door als internetstation.

Begin van 2000 Kwam er nog toch nog een oude bekende terug op de FM een van de kleine stations uit de jaren 80 die toen der uitzond op 99.9. Radio ‘s-Gravenhage maakt dan een kleiharde comeback dit keer niet op 99,9 maar op 92,4 MHz. Radio ‘s-Gravenhage zend een mix uit van gouwe ouwe, top 40 hits en Nederlandstalige muziek. Radio ‘s-Gravenhage is nu echt een de laatste van alle Haagse vrije radiozender die nog uitzond.

Christmas-FM bedankt alle Vrije Haagse Radiostation voor hun uren van mooie muziek en vermaak op die goede vertrouwde FM band. Uit respect voor al het werk wat deze stations door de jaren verricht hebben. Is Christmas-FM opgezet.