Over Christmas-FM, het ontstaan van Christmas-FM.


Christmas-FM heeft zijn ontstaan te danken aan twee Haagse Dj’s. Deze DJ's wilde met de kerst een radiostation beginnen die op 1e en 2e kerstdagen zou gaan uitzenden voor Den Haag.

In 2010 hebben een twee Haagse Dj’s het idee om met de kerstdagen een radiostation op te zetten voor Den Haag, dit station zou een Kerst themazender zijn en moest een muziekmix van hits & oldies gaan uitzenden met daarnaast de mooiste kerstmuziek. De bedoeling is om ook het oude “vrije radio gevoel” daarbij een grote rol te laten spelen. Door oude opnamens te (her-) uitzenden. Er wordt een speciale jinglepakket gekocht en de plannen zijn in een vergevorderd stadium. Maar door onbekende tegen slag lukt het niet om het station van de grond te krijgen.Er wordt besloten te wachten op volgende jaar om het dan tijdens de kerst weer te proberen.

In 2011 is men vroegtijdig begonnen met de voorbereidingen en heeft men een professionele en zeer mooie uitziende website online gezet. De plannen om een kerstzender (feestdagen-) radiostation voor Den Haag te beginnen zijn vervolgens in vollen gang. Dit keer besluit men echter wel alleen als on-line radiostation (internetstation) te gaan uitzenden. En men heeft uitzenden op de FM band gelaten laten voor wat het is en gaat dus door op internet.Het resultaat mag er dan ook zijn de live-stream (het geluidskanaal) zit de hele dag vol. Ook zijn er speciale programma’s voor de Haagse luisteraars en natuurlijk veel oude radiopiraten geluidsfragmenten. In deze tijd komen diverse mensen in aanraking met deze kerstzender en gaan bij het station werken.

[Het oude Logo van Christmas-FM in 2011]

Iedereen was dan ook meteen zeer enthousiast over het station en kan ook niet wachten totdat het weer kerst zou worden[in 2012].Dit om dan weer meteen mee te doen met dit top station. 2012 november is er tot grote verbazing van velen, geen beweging meer te vinden in “de kerstzender Christmas-FM ” waarin voorgaande jaar met zoveel plezier naar was geluisteren en radioprogramma’s  voor waren gemaakt. Er waren dan blijkbaar ook geen concrete plannen meer voor dit kerststation en ook de domeinnaam als niet meer gebruikt.

Het wordt stil rond Christmas-FM, totdat er in 2016 een Rijswijkse Media Ondernemer,het domein van Christmas-FM heeft aangekocht om het verder te gaan ontwikkelingen. 


De huidige nieuwe eigenaar van Christmas-FM,willen hierbij het complete "oude team" van Christmas-FM bedanken. Voor hun inzet en het beschikbaar stellen van de bovenstaande informatie....Stay tuned ;-)