Geschiedenis

Het ontstaan van Christmas24. Wij hebben ons ontstaan te danken aan een andere Haagse kerstzender,namelijk Christmas-FM. De initiatiefnemer van Christmas24 heeft in 2010 bij dit station als DJ gewerkt.

Background info

Image 05

Het Begin: Tijdens de kerstdagen was in Den Haag allen de H.K.R te horen. Dat was in de jaren 2001-tot -2005. H.K.R zond uit alleen op 1e en 2e kerstdag uit, de zender H.K.R was op FM 104.9 MHz te horen. Dit stond voor De Haagse Kerst Radio. Dit was een piratenzender die met name oude kerstmuziek ,smartlappen en Bingospelletjes rond de kerstdagen uitzond. Maar in 2008 zou Christmas FM op FM band gaan uitzenden. Dit zou het eerste professionele kerst hit-zender worden. Het was de bedoeling om op de eerste en tweede kerstdag te gaan uitzenden op FM en daarnaast ook dit station ook als online radiostation te beluisteren zijn.

Christmas-FM. Deze 2 projecten (FM & Online) zijn niet gelukt er waren geen FM-uitzendingen en er was niets online te zien of beluisteren. Na deze mislukking zou Christmas-FM het in 2009 met de kerstdagen weer opnieuw gaan proberen, echter door onbekende omstandigheden werd dit toen-der-tijd ook weer afgeblazen.

Christmas FM ,Toch Online: pas in 2010 heeft Christmas-FM met de kerstmis uitgezonden. Christmas-FM heeft men de FM-band gelaten voor wat het was en het station was dus niet op de FM te beluisteren. Maar alleen ditmaal wel online als internetstation. En dit was meteen een doorslaggevend succes!

Het Vervolg in 2011? Het Einde van Christmas-FM. Er werd door de meeste medewerkers van Christmas-FM  dan ook al reikhalzend uitgekeken naar de Kerst van 2011, Alle medewerkers stonden in de startblokken om het grote succes van de online uitzendingen in 2010 verder uit te bouwen. Echter werd er na dat eerste succesvolle jaar wordt er niet meer uitgezonden, de stekker was uit "het project" getrokken. En de site van Christmas-FM ging uit de lucht*.

 

More

Een nieuwe naam

Na een brainstormavond die door ging tot in nacht, is gekozen om een andere nieuwe naam te kiezen en de naam Christmas-FM te laten voor wat het was. .

De Geboorte van Christmas 24 De naam is hiermee “geboren “ Christmas24 heten wij nu al 5 jaar, over de naam Christmas24 deze verwijst 24 naar dat er 24 uur welk in een dag zitten en wij 24 uur per dag uitzenden met de kerst. Tevens verwijst de 24 naar de 24 uur van de geboorte van het kind Jezus op aarde. Wat vaak in de avond [nacht] gevierd wordt. Wij wensen u dan ook veel luisterplezier bij Christmas24 en hopen elke kerst weer voor u klaar te kunnen staan met onze unieke muziekmix. Welkom bij Christmas24!

(*Notitie: in 2016 het domein van Christmas-FM is inmiddels aangekocht door de Rijswijkse Media Ondernemers Groep) info: Christmas - FM.

Livestream:

  • Christmas 24 heeft de unieke muziek keuze.
  • Christmas 24 de kersthits uit de jaren 80s, 90s en nu.
  • Christmas 24 Heeft een eigen Facebook pagina.
  • Christmas 24 Bereikbaar via Whatsapp.
  • Christmas 24 Met speciale uitzendingen op 1e en 2e kerstdag.
More