Geschiedenis

Het ontstaan van Christmas24. Wij hebben ons ontstaan te danken aan een Haagse radiozender,namelijk Christmas-FM. De initiatiefnemer van Christmas24 heeft namelijk in 2010 bij dit station gewerkt.

Background info

Image 05

Hier lees je over hoe Christmas24 is het ontstaan in 2012. Het begin, over het ontstaan van kerstradio. In de jaren 90’s en in de jaren daarna, waren er rond de kerstdagen altijd veel radiopiraten te horen. Deze radiopiraten zonden uit tijdens kerstfeestdagen op de FM band en met krachtige FM zenders met veel uitzendvermogen en waren dus vrij makkelijk overal te ontvangen. Een van deze radiozenders was H.K.R. Deze naam stond voor De Haagse Kerst Radio. Dit was een piratenzender die met name oude kerstmuziek ,smartlappen en bingospelletjes uitzond. Haagse Kerst Radio was niet een radiostation waarbij je meteen een warm “kerstgevoel” bij krijgt. Alleen Sky Radio die vanaf 2006 met Sky The Christmas station actief was brengt is een echt kerstzender voor Nederlandse markt. Maar in 2008 zou dit veranderen met de komst van Christmas-FM. [Let op FM met het – verbindingenstreepje]. Dit zou een professionele kerst hit-zender worden. Met een muziekmix van kerst en nieuwe hits. Het was de bedoeling om met Christmas-FM op de eerste en tweede kerstdag op FM-band te gaan uitzenden en daarnaast ook dit station ook als online radiostation te beluisteren zijn.

Christmas-FM. Met dit project was het de bedoeling om te starten met een evenementzender op FM en Online. Maar het was Christmas-FM in 2008 niet gelukt, om van de grond te komen. Er waren geen uitzendingen en er was niets online te zien of beluisteren. Na deze mislukking in 2008 zou Christmas-FM het in 2009 met de kerstdagen weer opnieuw gaan proberen, echter door onbekende omstandigheden werd dit toen-der-tijd ook weer afgeblazen ,weer geen radio en ook geen internet in 2009.

Christmas FM ,pas in 2010 heeft Christmas-FM voor het eerst dat er met de kerst uitgezonden. Christmas-FM heeft toen der tijd de FM-band gelaten voor wat het was. Het station heeft dus nooit op de FM-band uitgezonden Christmas-FM was alleen te beluisteren online, als internetstation. Maar dit was online wel meteen een doorslaggevend succes !

Het Einde van Christmas-FM.[Geen vervolg uitzendig in 2011]. Er werd in 2011 door de meeste medewerkers van Christmas-FM  dan ook al reikhalzend uitgekeken naar de Kerst van 2011, Alle medewerkers stonden al maanden van te voren in de startblokken om het grote succes van de online uitzendingen in 2010 verder uit te bouwen. Echter na slechts één succesvolle jaar wordt er niet meer uitgezonden, de stekker was uit "het project" getrokken. En de site van Christmas-FM ging uit de lucht. Christmas-FM bestond niet meer. Eind Over Uit…...

 

More

Een nieuwe naam

In 2012 was het plan ontstaan om het station oude station Christmas-FM over te nemen en hiermee een doorstart te maken. Maar omdat de oude eigenaren niet bereikbaar waren. Werd er gekozen om een geheel nieuwe naam te bedenken. Na een brainstormsessie gekozen voor een nieuwe naam dit werdt Christmas24 , en de naam Christmas-FM te laten voor wat het was. . .

Over de betekenis van de radionaam Christmas 24.nl. De naam Christmas24 (wordt uitgesproken als Christmas twenty-four) komt neutraler over dan FM. En geeft een nieuw elan aan ons als kerstzender zonder ons vast te pinnen op FM-band waarop wij dan ook uit zouden moeten uitzenden. Christmas24 is ontstaan in 2012 zend uit via internet (en in 2017 ook via DAB+ Radio). Wij heten nu al 5 jaar Christmas24.nl. De diepere betekenis achter de naams keuze: De naam Christmas24 - de 24 verwijst naar de 24 uur die in één dag zitten en wij zenden 24 uur per dag uit. Tevens verwijst de 24 naar 24 december de avond “voor” de 1e en 2e kerstdag. Want vaak begint de kerst in de avond [nacht] waarin de kerstmis gevierd wordt. Wij wensen u dan ook veel luisterplezier bij Christmas24 en hopen elke kerst weer voor u klaar te kunnen staan met onze unieke muziekmix. Welkom bij Christmas24!

 

Livestream:

  • Christmas 24 heeft de unieke muziek keuze.
  • Christmas 24 de kersthits uit de jaren 80s, 90s en nu.
  • Christmas 24 Heeft een eigen Facebook pagina.
  • Christmas 24 Bereikbaar via Whatsapp.
  • Christmas 24 Met speciale uitzendingen op 1e en 2e kerstdag.
More